2013 m. kovo 8 d., penktadienis

ПУХ - 1-ая неделя/ Menininko kelio 1-a savaitė

Eina į pabaigą pirmа "Menininko kelio" savaitė, tai pagalvojau, kad galėčiau atsiskaitinėti penktadieniais, nes turbūt penktadienį daugiausiai turėsiu ką pasakyti po 5 dienų darbo. Ir tuo labiau, kad savaitgalį jau būna visokių kitokių darbų, kuriuos reikia atlikti, ir laiko atsiskaitymui nebelieka. Taigi, pirmos savaitės pagrindinės užduotys buvo pirmiausia keltis rytais ir rašyti rytinius puslapius. Mano manymu, tai buvo pagrindinė užduotis - įvažiuoti, taip sakant, į tą ritmą. Aišku, yra žmonių, kurie pastoviai keliasi anksti, bet man šitą dalyką reikėjo prisijaukint. Ir ką gi, galiu pasakyti, kad greitai su tuo susitvarkiau - nuo pirmadienio keliuosi 6:00 val. ir labai lengvai prirašau 3 puslapius. Ir tie puslapiai kažkaip labai gerai veikia mane - žvelgiu į tai kaip į savotišką terapiją - rašai rašai rašai ir mintys aprimsta, nes ankščiau rytai man būdavo gan sunkūs - mintys į galvą lenda visokios - galvoji apie viską - reikia, nereikia, žmonės, ką jie veikia, kuo gyvena, ką dariau, ką darysiu, kuo nepatenkinta esu, ką sapnavau ir kodėl, kas kuo gyvena - ir pastoviai ta maišalynė. O dabar atsikeli, atiduodi
savo mintys sąsiuviniui ir tegu jis už tave galvoji, o tu eini ir darai tau priklausančius darbus. Dar ankstus kelimasis pradėjo reikalauti mankštos :))) Reikia gi save kažkuo užimti iš ryto, ju labiau, kad dėl ligų vaikas namie sėdi ir miega rytais. Ir labai greitai atsiminiau, kad turiu kompe išsisaugojus paveiklėlį su jogos tempimu, pavadinimu "Pasisveikinimas su Saule":
Tagi mes labai greitai su Ieva pasimokėme tų pratimų ir dabar darau rytais tempimus. Kiek mažai reikėjo tą padaryti, o prisiruošti tai reikėjo tokio spyrio, kad net žodžių trūksta :))))
Antra pagrindinė pirmos savaitės užduotis buvo nueiti į Kūrybinį pasimatymą su savo vidiniu menininku. O čia jau pas mane prasidėjo nuotykiai. Susiplanavau nuvažiuoti į gėlių turgelį ir "prisigerti" spalvų, kvapų ir viso ko.  Trečiadienį iš ryto, beskaitant rytinius naujienų pranešimus, akis užkliuvo už pranešimo, kad Vilniuje, Verkių gėlių turgelyje vyksta tulpių paroda:

Nuotrauką paskolinau iš portalo DELFI :) Pagalvojau, kad kaip tik mano pasimatymui tiks, dar apsidžiaugiau, kad tas naujienų pranešimas buvo lyg ženklas :) Tik tai sunkiai sekėsi susiorganizuoti savo išvyka iš namų, nes vis kažkokių kliūčių atsiranda: vyras mašinos duoti negali, vaiką reikia kažkam palikti, kai mašiną galėsiu paimti, bus jau vėlu važiuoti ir t.t. Žodžiu, man ta puiki diena buvo lyg ženklas, kad nepaisant jokių kliūčių turiu, netgi privalau siekti savo tikslų, o aš dažniausiai pasiduodu visoms galimoms aplinkybėms ir dar tuo save pateisinu..... Gėda gėda gėda.... Turiu ties kuo dirbti... Bet gi apie parodą - nuvažiuot nuvažiavau iki gėlių turgelio, tiesa, ši dalis pasimatymo pavyko 50/50 pasakyčiau, nes gėlės gražios, spalvos gražiausios ir kuo įvairiausios, bet kažkaip ta turgaus aplinka savo negerumo įnešė. Viskas ten tvarkoj aišku, tik tai mano vidinis menininkas tą momentą liko nelabai patenkintas. Išėjusi iš tenai, pagalvojau, kad visai netoli yra knygynas, kur turėtų būti daug knygų apie rankdarbius, ir mane patraukė ten. Va čia tai buvo tikrasis Kūrybinis pasimatymas, nes apie rankdarbius ir visokį kitokį grožį aš galiu skaityti valandų valandas :))))) Iš pradžių peržiūrėjau visas knygas apie įvairius rankdarbius, paskui patraukiau iki lentynų su vaikiškomis knygomis, o čia yra mano antroji knygų silpnybė, jei tik galima taip pasakyti. O jeigu dar iliustratorius koks talentingas menininkas, ir dar grafikas, tai man ta knyga tampa jau nebe knyga, o meno kūriniu. Ir ką gi, neatsilaikiau - nusipirkau knygą "Ežiukas rūke". 

Pirma, dėl iliustracijų - grafika gi, o antra - pavarčiau ją ir atradau tarp pasakų žodžių, daug ką įdomaus sau. Manau, dar paskaitinėsiu ir bus dar įdomių minčių, atsiradusių mano galvoj.... Turėsiu kuo pasidalinti :)))
Kas liečia mano priešus ir „čempionus“, tai šitą dalyką pasiliksiu savo užrašams, bet galiu tik tai pasakyti, kad jau esu ties tuo dalyku dirbusi ir puikiai žinau visus savo „priešus“ ir „draugus“. Dažnai apie tai galvojau, apmąstydavau ir tikiuosi, visą šitą dalyką su visais "priešais" paleisti kuo toliau nuo savęs :)))) Tik pradėjo iš atminties lįsti visokios situacijos ir gyvenimo, kurios turėjo kažkokį poveikį man kaip asmenybei, tai kas kažkada buvo labai labai svarbu. Džiugu apie daug ką iš naujo prisiminti, o apie kai kuriuos dalykus atvirkščiai liūdna. Tiesа, prašomų knygoje laiškų, taip ir neparašiau. Parašau sau už tai riebų minusą, bet gal dar per likusį iki kitos savaitės laiką gėdos jausmas prispaus mane ir padirbėsiu :))))))
5 gyvenimus, kuriuos norėčiau pragyventi, užsirašiau, bet tik paskui perskaičiau, kad juos reikia pabandyti pragyventi, o maniškiai pasirodė tokie tolimi nuo tikrovės, kad sutrikau kaip čia tai įgyvendinti. Tai šita užduotis lieka kol kas nelabai įgyvendinta :)))
Na o pabaigai PAGRINDINIAI KŪRYBINGO ŽMOGAUS PRINCIPAI, tik tai perrašyti mano ranka ir pameditavus su akvarele, popieriumi ir juodu tušinuku



Ну что же! Подходит к концу первая неделя ПУХ'a. Должна сказать, что первым успехом этой недели я считаю Утренние страницы и раннее пробуждение - каждый день встаю в 6 00. И сама себе удивляюсь, так как ни я ни мои близкие об этом даже подумать не могли ещё совсем недавно, потому что для меня это было каким-то постоянным кошмарным. Но видимо или это восшебное действие аюрведы или это такой волшебный совместный настрой действует. А ещё раннее вставание заставило задуматься и вспомнить что я где-то в компе сохранила картинку с изображением Приветсвия солнцу по йоге (см. первое фото). Потребовалось всего лишь 15 минут чтобы найти картинку, встать и проработать ету растяжку :))))) Зато пинка под мягкое место нужно было ждать наверное полгода.........
Второе - это Утренние страницы, которые тааааааааааааааааааак очищают голову, что это что-то волшебное, обалденное и всякое остальное.... Если раньше я просыпалась и с этими мыслями шла заниматься привычными мне делами, то теперь я обо всем этом даю подумать тетрадке - пускай она думает и накручивает себе, а мне ведь и так есть чем заняться :)))))
Третье - Творческое свидание, которое я бы сказала получилось совершенно спонтанно, но и не совсем. Заранее я спланировала творческое свидание как поход на цветочный базар, чтобы "напиться" и получить вдохновение от цвета, запаха и просто красоты. И вот в запланированный день я открыла интернетный портал новостей и сразу же мой глаз зацепился за сообщение о том, что в одном из Вильнюсских цветочных базаров происходит выставка тюльпанов (см. второе фото) и решила что вот он знак о том, что я правильно выбрала свое первое творческое свидание. И тут начались "чудеса" - то ребенка некому оставить, то машина в нужное время занята, то одно, то другое. Вот видимо, это тоже, не случайно, как знак, что надо все-равно идти за задуманным, а не придумывать себе обстоятельства и отговорки, оправдывая этим свою лень. Будет над чем мне работать в будущем и в настоящем тоже :))))) Но по приходу туда как-то сразу почувствовалось что-то не то - видимо все-таки атмосфера толи базара, толи выставки дала своё и моему внутреннему художнику :) это пришлось не совсем по душе. По выходу оттуда я решила, что отправлюсь в магазин русской книги, который находиться совсем рядом :) и вот тут я уже "оторвалась", так как мало того, что я там пересмотрела кучу книг по рукоделию, которые являются одной из моих слабостей, так я ещё дорвалась до детских книжек, которые я просто обожаю, особенно если там талантлибый иллюстратор, да ещё если и график, то всё - для меня такие книги это целые произведения исскуства. И тут я себя побаловала - купила себе книжку "Ёжик в тумане" (см. третье фото). Мало того что там обалденные иллюстрации, так там ещё и интересные тексты, которые как мне кажется подходят к любому возрастуЬ ведь в сказках дети находят свое, а взрослые видят там совсем другое и находят с высоты своего опыта, возраста и всего чего совсем другое. Так что сказки полезны всем :))))))
Ну, а об остальном: "враги" и "друзья" моей творческой состоятельности как-то давно посчитаны и распознаны. Всех знаем, помним и любим. Всем привет так сказать (улыбаюсь и махаю рукой как в передаче Поле чудес). Так что тут особой работы не проводилось, только начали всплывать какие-то жизненные ситуации во сне, которые казалось давно призабылись.
Основные принципы творческого человека переписала своей рукой, помедитировала с акварелью, бумагой и черной ручкой - захотелось пропустить эти утверждения через себя(см. четвертое фото). Правда, на видное место не повесила :) И письма ещё не написала, но может ещё соберу себя в руки,постыжусь и ещё до следующей недели доделаю недоделанные задания :)))
Ёще стараюсь переписывать отрицательные утверждения на позитивные и перечитываю их после утренних страниц :)))) А ещё от себя добавлю, что выбрала фразу недели, которую нашла на страницах книги "Путь художника":
"У каждой травинки свой ангел, который наклоняется к ней и шепчет:
Расти, расти."
Талмуд.

1 komentaras:

  1. Какой замечательный пост получился:-) Оптимистичный и светлый. Хорошая работа!

    AtsakytiPanaikinti